Neptunusbad in Klazienaveen wacht opfrisbeurt van 5 miljoen euro

Neptunusbad
Het Neptunusbad in Klazienaveen © Neptunusbad Klazienaveen
Het Neptunusbad in Klazienaveen is verouderd en moet daarom opgeknapt. De gemeente houdt rekening met een investering van 5 miljoen euro. Het is nog niet duidelijk welke maatregelen exact genomen moeten worden. Nader onderzoek is eerst nodig.
Wethouder René van der Weide noemt vooral het installatiewerk achterhaald. Met het oog op de gestegen energieprijzen is het zaak om daar nu echt werk van te maken, stelt hij.
Het zwembad Neptunus is een van de drie overdekte zwembaden binnen en van de gemeente. De andere zwembaden De Slagen in Schoonebeek en het Aquarena, zijn inmiddels nieuw of gerenoveerd.

Aquarena

Voor Aquarena was aanvankelijk een bezuiniging bedacht. Vanwege duurzaamheidsmaatregelen (zoals zonnepanelen) en de uitbreiding van doelgroepen zou het zwembad met minder subsidie toekunnen. De heersende onzekerheid door oplopende energiekosten, maakt dat die stap is teruggedraaid.
De gemeente Emmen kent daarnaast nog vier geprivatiseerde openluchtzwembaden, die gerund worden door vrijwilligers. De jaarlijkse bijdrage voor deze baden worden daarom blijvend verhoogd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl