Cel en tbs voor poging tot doodslag bij Leger des Heils in Emmen

rechtbank Assen - stock
De 40-jarige man uit Emmen is veroordeeld tot 20 maanden cel en tbs met voorwaarden © RTV Drenthe
Een 40-jarige man uit Emmen is voor poging tot doodslag bij het Leger des Heils veroordeeld tot 20 maanden cel en tbs met voorwaarden. De man trapte en sloeg een medebewoner van de instelling in Emmen tegen het hoofd.
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 2,5 jaar cel en tbs met voorwaarden. Gezien de intensiteit en het langdurige schoppen, had dit volgens de rechter dodelijk kunnen aflopen. De straf valt iets lager uit, omdat de rechter het belangrijk vindt dat de man zo snel mogelijk begint aan zijn tbs-behandeling (zonder gedwongen verpleging).

Hulp

Hij kreeg hulp van een 36-jarige medebewoner. Die kreeg voor zijn aandeel anderhalf jaar cel opgelegd, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechter vindt dat de man zich ook schuldig heeft gemaakt aan poging tot doodslag. Het slachtoffer lag op de grond en kon geen kant op. De 36-jarige moet een klinische behandeling ondergaan.
Het gevecht was door bewakingscamera's opgenomen. Daarop was ook te zien dat een 24-jarige man uit Hoorn, die daar op bezoek was, opeens op de vechtende mannen dook. Tegen hem eiste de officier van justitie een half jaar cel. De rechter vond het niet bewezen dat de twintiger klappen uitdeelde. Dat was op beeld niet te zien en sprak hem vrij van mishandeling.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.