'Verdachte moord Halil Erol komt vandaag of morgen vrij'

Matthias M. uit Meppel, de verdachte van de moord op Halil Erol uit Steenwijk, komt vandaag of morgen vrij. Dat heeft de rechtbank Overijssel besloten. Er is te weinig bewijs om M. nog langer vast te houden. Hij is wel nog steeds verdachte in de zaak.
M. werd op 14 juni opgepakt na forensisch onderzoek. Zijn voorarrest werd op 26 juni al met dertig dagen verlengd. In 2010 werd de man uit Meppel ook al verdacht van de moord op Erol, maar ook toen werd hij vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs.


Het Openbaar Ministerie vroeg voorheen opnieuw om verlenging van het voorarrest van M. Op de nieuwe situatie wil het OM nog niet reageren. 

De 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk verdween op zaterdag 6 februari 2010. Zijn auto werd een maand later zonder kenteken brandend aangetroffen in Haren. Later dat jaar en in 2013 werden lichaamsdelen van Erol teruggevonden in Eesveen en Wanneperveen. Zijn hoofd en handen zijn nooit gevonden.

Dit weten we over de verdachte:
Matthias M., afkomstig uit een streng gelovig gezin, heeft in augustus 2010 al vastgezeten op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Halil Erol. Toen was er niet genoeg bewijs om hem vast te houden. Hij is in 1998 tot 8 jaar gevangenisstraf en tbs veroordeeld voor de moord op Anne-Marie van Loon uit Vinkega in 1997. Sectie op het slachtoffer heeft toen uitgewezen dat zij door trappen tegen haar hoofd en lichaam om het leven is gekomen. M. verloor zijn zelfbeheersing bij recreatiegebied de Spokeplas bij Noordwolde toen zij niet op zijn avances in ging. Hij zou gebruik hebben gemaakt van karatetechnieken die hij zichzelf heeft aangeleerd. M. heeft die moord bekend.
Deel dit artikel: