Erwin van Santen nieuwe bestuurder Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Erwin van Santen, bestuurder WZA
Erwin van Santen volgt Paul van der Wijk op als nieuwe bestuurder © Wilhelmina Ziekenhuis Assen
Erwin van Santen is de nieuwe bestuurder van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Per 1 januari 2023 vormt hij samen met zittend bestuurder Hans Mulder de raad van bestuur van het WZA.
Van Santen volgt daarmee Paul van der Wijk op. Die gaf begin dit jaar aan te stoppen met zijn functie, omdat hij een betere balans wil tussen werk en privé.

Tergooi MC

Op dit moment werkt van Santen nog in Tergooi MC in Hilversum. Hij ziet zijn nieuwe functie als een kans. "Als ziekenhuisorganisatie heb je lef nodig. Er is druk om meer patiënten te behandelen, terwijl de financiële middelen gelijk blijven of zelfs minder worden en er minder mensen zijn om het werk uit te voeren. Het WZA heeft laten zien dat het lef heeft. Het is al met een heel aantal goede initiatieven bezig om de zorg anders te organiseren: op afstand, dus niet meer binnen de muren van het ziekenhuis, maar ook in samenwerking met ketenpartners."

'Collegiaal' bestuur

Vanaf januari wordt het ziekenhuis van Assen aangestuurd door een 'collegiaal' bestuur. Dat wil zeggen dat er geen formele voorzitter wordt benoemd, maar beide bestuurders zijn gelijk aan elkaar. Mulder kijkt uit naar de nieuwe rolverdeling en de samenwerking met Erwin van Santen. "Erwin en ik hebben een goede klik om gezamenlijk vorm te geven aan de inrichting van WZA in de komende jaren. Daarbij wil ik benadrukken dat we dit uiteraard niet met zijn tweeën doen maar samen met alle medewerkers en specialisten van het WZA."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl