Hoogeveen wil maatregelen treffen om energie- en inflatiearmoede aan te pakken

verwarming
Steeds meer mensen komen in de financiële problemen © Pixabay / geralt
Hoogeveen wil inwoners gaan helpen die in de problemen komen door de stijgende energieprijzen en toenemende inflatie. De gemeenteraad roept het college op om dit jaar nog met lokale maatregelen te komen. Zo zijn er ideeën voor een noodfonds en moet de energietoeslag voor een bredere groep beschikbaar worden gesteld.
Dat verzoek werd gisteren gedaan tijdens de raadsvergadering door de fracties van de PvdA, ChristenUnie, SP, CDA en GroenLinks. Zij dienden een motie in, die uiteindelijk unaniem werd gesteund. De raad hoopt dat de energietoeslag verruimd kan worden voor inkomens tot 130 procent van het minimuminkomen.
Ook hopen ze dat er ondersteuning komt voor mensen met een middeninkomen die door alle prijsstijgingen in de problemen komen. Vaak is het zo dat deze groep niet in aanmerking komt voor regelingen.

Evaluatie

Het noodfonds gaat zich richten op inwoners die weinig tot geen spaargeld hebben. De raad wil dat de gemeente Hoogeveners helpt met het treffen van energiebesparende maatregelen. Daarom wordt ook gevraagd om dit zoveel mogelijk te doen in samenspraak met maatschappelijke organisaties. Dit jaar moet het pakket starten, volgend jaar worden de maatregelen geëvalueerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl