Wat vind jij: Ruime meerderheid voor thuiswerken als norm nu corona opnieuw oprukt

Thuiswerken ANP
Moet thuiswerken weer de norm worden nu corona opnieuw oprukt? © ANP / Peter Hilz
Het coronavirus leek zich een poosje koest te houden, maar de laatste paar weken rukt het virus op steeds meer plekken op. Moet thuiswerken vanwege die ontwikkeling weer de norm worden?
Een ruime meerderheid van de in totaal 1717 stemmers is het eens met de stelling. Zo'n 63 procent van de deelnemers vindt dat thuiswerken weer de norm moet worden nu corona opnieuw oprukt.
Nederlands personeel brengt al een bovengemiddeld groot deel van de werkweek thuis door. Het gemiddelde ligt op 1,8 dag per week. De omschakeling naar thuiswerken valt samen met de positieve ervaringen die werknemers hebben opgedaan.
Thuiswerken is onder Nederlanders populairder dan bij Duitsers (1,4 dag per week), maar gebeurt het nog niet zo vaak als in het Verenigd Koninkrijk en Australië (beide 2 dagen per week). Koplopers qua thuiswerken zijn India (2,6 dagen), Singapore (2,4 dagen) en Canada (2,1 dagen).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl