Directeur Interstage dolblij met titel Drentse onderneming van het jaar: 'De jury was unaniem, hoe bijzonder'

Gino Spijkerman, directeur van Interstage, is erg blij met de erkenning.
Gino Spijkerman, directeur van Interstage, is erg blij met de erkenning. © RTV Drenthe
Zijn zoontje vliegt hem tijdens de uitreiking twee keer om de hals op het podium. De eerste keer omdat directeur Gino Spijkerman iets te laat aanschuift bij de verkiezing, omdat hij net terug is van een bedrijfstrip naar Bonaire. De tweede keer omdat hij er met de felbegeerde titel vandoor gaat: Interstage is de Drentse onderneming van het jaar 2022.
Spijkerman vindt het 'helemaal top' dat zijn bedrijf er met de prijs vandoor is gegaan. "Als je eenmaal in dat traject zit wordt je steeds enthousiaster en wil je uiteindelijk ook wel heel graag winnen", reageert hij direct na de prijsuitreiking.

Unanieme winnaar

Insterstage bouwt constructies van podia op evenementen, zoals festivals en grote tv-shows. Van het Eurovisie Songfestival tot The Voice of Holland en Zwarte Cross. De twee andere genomineerde bedrijven waren Sportconfex en M&G Group uit Assen. De verkiezing vond plaats in het Atlas Theater in Emmen.
De jury gaf aan dat ze het er voor het eerst in jaren unaniem over eens waren wie er met de prijs vandoor moest gaat. "Dat vond ik wel heel bijzonder", zegt Spijkerman. "As je dan kijkt naar wat er naast mij zat aan geweld van bedrijven, dan voel ik mij eigenlijk heel nederig."

Krachtig door corona geslagen

Hoewel hij het juryrapport gister nog niet had gelezen, vermoed hij dat de wijze waarop zijn bedrijf zich door de coronaperiode heeft geslagen de meeste indruk heeft gemaakt. Hoewel de hele evenementenbranche op z'n gat lag, wist Interstage het hoofd boven water te houden en konden bijvoorbeeld alle medewerkers er blijven werken.
Wat de prijs voor hem en Interstage betekent? "Een stuk erkenning en waardering", zegt hij. "Er zijn 40.000 ondernemingen in Drenthe. Als je dan de eerste bent, dan kan dat niet anders dan heel veel betekenen."
Directeur Interstage is dolblij met de titel Drentse onderneming van het jaar

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.