Nieuwe werkzaamheden aan A28 gaan voor vertraging zorgen

File op de A28
De komende weken wordt er aan de A28 gewerkt © De Vries Media
Automobilisten die gebruik maken van de A28 moeten de komende weken rekening houden met vertraging en files. Tussen Hoogeveen en Beilen en knooppunt Lankhorst en Nieuwleusen wordt de weg opnieuw geasfalteerd.
Sinds 10 september werd al gewerkt aan de weg tussen Beilen en Hoogeveen. Die werkzaamheden zijn na vandaag afgerond, daarom begint nu het werk tussen Hoogeveen en Beilen.
Rijkswaterstaat heeft twee tijdelijke rijbanen ingericht, zodat het verkeer kan blijven doorrijden. Wel ligt de maximum snelheid tijdens de werkzaamheden op zeventig kilometer per uur. De verwachte vertraging is minder dan tien minuten.

Af- en oprit Pesse afgesloten

Automobilisten die gebruik maken van de op- en afrit Pesse van de A28, moeten de komende weken omrijden. De afrit sluit zaterdagochtend om 07.00 uur en gaat maandag 17 oktober weer open. De toerit blijft tot 20 oktober gesloten. Met grote gele borden wordt de omleidingsroute aangegeven.

Knooppunt Lankhorst

Verder naar het zuiden, tussen knooppunt Lankhorst bij Meppel en de afrit Nieuwleusen, beginnen morgen asfalteringswerkzaamheden. Daardoor zijn tot 1 november twee rijbanen open in plaats van drie banen. De verwachting is dat automobilisten tien tot dertig minuten vertraging oplopen.
Door de werkzaamheden zijn vanaf vanavond 20.00 uur tot morgenochtend 07.00 uur tijdelijk twee rijstroken gesloten. Ook kan geen gebruik worden gemaakt van de af- en oprit Staphorst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl