Schaapskudde Exloo heeft een nieuwe herder

De schaapskooi van Exloo (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
De schaapskooi van Exloo (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
De schaapskudde van Exloo heeft een nieuwe herder gevonden. Het is alleen nog niet bekend wie het is. Kees van Wijngaarden van het bestuur van de Stichting Schaapskooi Exloo wil alleen aan RTV Drenthe kwijt dat het een ‘hij’ is.
“We willen nu nog niet naar buiten brengen wie het is. Komend weekend gaan we als bestuur daar eerst nog over in gesprek met de nieuwe herder”, aldus Van Wijngaarden.

Contract niet verlengd

Het bestuur van de schaapskudde van Exloo moest op zoek naar een nieuwe herder, omdat het contract met de huidige herder Monique Tielen niet verlengd wordt. Dat betekende dat de kudde per 1 augustus zonder herder zou komen te zitten.
De Stichting Schaapskudde Exloo nam het besluit, omdat Tielen niet met de kudde de dagelijkse wandeling van de kooi naar de hei wil maken.

Voorzitter weg

Voormalig voorzitter Frans Schouten was het, anders dan zijn mede-bestuursleden, eens met de herder en stapte daarom midden juni op door het ‘verschil van inzicht’.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.