Drenthe College en Alfa College bundelen krachten in Assen

samenwerking Alfa-college en Drenthe College
Drenthe College en Alfa College bundelen krachten op gebied van sport © Iris Sijbom Fotografie
Drenthe College en Alfa College hebben vanochtend een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee zij hun krachten gaan bundelen op het gebied van sport. Met hun nieuwe Sport- en Beweegcampus hopen zij een nog uitgebreider opleidingsaanbod te kunnen bieden.
Uiteindelijk moet de overeenkomst een uitdagendere leeromgeving bieden. "De samenwerking geeft kansen voor verdieping en verbreding van het onderwijs. Daarmee zorgen we voor goede professionals in dit vakgebied", vertelt Mare Riemersma-Diephuis. Zij is lid van het College van Bestuur van het Drenthe College.

Stadsbroekhal

De ondertekening van de overeenkomst vond plaats in de Stadsbroekhal in Assen. Dit was met een achterliggende gedachte, want er wordt nog gezocht naar een plek om de campus te huisvesten. "De opleiding heeft geen vaste locatie. We proberen onze studenten zo veel mogelijk in de praktijk op te leiden. Niet in één gebouw, maar op de plek die zich het best leent voor de sport. Wel zou het fijn zijn om een centrale plek te hebben voor de campus, waarvandaan er wordt bewogen", vertelt John van Apeldoorn. Hij is opleidingsmanager van de nieuwe Sport- en Beweegcampus in Assen.
Er ligt inmiddels een intentieovereenkomst klaar tussen de Stadsbroekhal en de Sport- en Beweegcampus Assen. Deze partijen gaan nu kijken of het mogelijk is om met elkaar samen te werken. "Het zou heel fijn zijn als de campus op een plek gevestigd zou kunnen worden waar verschillende sporten bij elkaar komen", vertelt de woordvoerder van wethouder Albert Smit van sport.

Overkapping

Naast de Stadsbroekhal ligt sinds 2016 de wielerbaan. De Sport- en Beweegcampus zou ook graag gebruik gaan maken van deze baan. Het enige probleem is dat de baan nog niet overdekt is.
Tekst gaat verder onder de foto.
De wielerbaan in Assen
De Campus wil graag gebruik maken van de wielerbaan, maar daar zit nog geen overkapping op © RTV Drenthe / Ronald Oostingh
De woordvoerder van wethouder Smit vertelt dat de komst van een dak boven de wielerbaan prioriteit heeft. "Om de houten baan langer mooi te houden, is het van belang dat er een overkapping overheen komt. De baan moet niet meer beïnvloed worden door de weersomstandigheden."
De woordvoerder vertelt dat de partijen nog met elkaar in gesprek zijn. Of en wanneer de campus zich bij de Stadsbroekhal gaat vestigen is nog niet duidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl