Weer vogelgriep in Wildervank, 27.000 leghennen geruimd

vogelgriep
Een vervoersverbod na het vaststellen van vogelgriep © ANP / Hollandse Hoogte / Marcel Jurian de Jong
In Wildervank, net over de provinciegrens met Drenthe, is op een leghennenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de circa 27.000 leghennen geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Binnen een straal van 1 kilometer van het besmette bedrijf ligt één ander pluimveebedrijf en binnen een straal van 3 kilometer liggen nog eens zeven andere pluimveebedrijven. Zes daarvan hebben op dit moment geen dieren in de stal. De bedrijven worden onderzocht door de NVWA en veertien dagen lang intensief gemonitord op ziekteverschijnselen.
In een straal van 10 kilometer rond het bedrijf liggen 27 andere pluimveebedrijven. In verband met eerdere besmettingen in deze regio geldt in dit gebied al een vervoersverbod.
De afgelopen periode werd al twee keer eerder vogelgriep vastgesteld bij bedrijven in Wildervank. Dat leidde onder meer tot een vervoersverbod, ophok- en afschermplicht in de omgeving van Gieten, Gasselternijveen en Annen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl