Nederlandse volleybalsters niet door naar kwartfinales WK

Laura Dijkema
Laura Dijkema en haar collega's balen na de verloren wedstrijd tegen Brazilië © ANP / Koen van Weel
VOLLEYBAL - De Nederlandse volleybal dames verloren op het WK van het Braziliaanse team. Dit betekent dat Oranje niet doorgaat naar de kwartfinales.
De ploeg werd uitgeschakeld in drie sets. (19-25 19-25 20-25).

WK 2018

Op het voorgaande WK in 2018 eindigde Nederland als vierde, maar tijdens dit kampioenschap bleken topteams uit Italië, China, en Brazilië sterker. Ook België overtrof de Nederlandse volleybalsters. Zondag speelt het Nederlandse team nog tegen Japan.
Laura Dijkema uit Beilen speelde mee tegen de Brazilianen. Ook in 2018 stond ze opgesteld tijdens het WK, maar het huidige team is over het algemeen een stuk jonger. Eerder gaf ze ook al aan dat dit waarschijnlijk haar laatste wereldkampioenschap is.

Sets

Bondscoach Avital Selinger begon met dezelfde opstelling als een dag eerder tegen China, toen Oranje een sterke eerste set speelde, maar uiteindelijk in vijf sets ten onder ging. Ellen Dambrink, Juliët Lohuis, Anne Buijs, Britt Bongaerts, Nika Daalderop, Eline Timmerman en libero Myrthe Schoot werden opgesteld. Nederland raakte snel op achterstand, maar wist een redelijke inhaalslag te maken met invalsters Laura Dijkema en Celeste Plak. Desondanks won Brazilië de set met 25-19.
De tweede set had een zelfde soort verloop. Brazilië nam steeds een kleine voorsprong en Oranje knokte zich zo goed als het kon terug met onder anderen invalster Fleur Savelkoel, enkel om de Brazilianen er later weer met een voorsprong ervandoor te zien gaan. Ook de tweede set werd door de Brazilianen gepakt met 25-19.
De derde en laatste set werd eveneens gepakt door Brazilië, hoewel het nog even spannend werd met een tussenstand van 9-9. Uiteindelijk eindigde de set met een stand van 24-19.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl