Motorrijders zamelen 10.000 euro in voor kinderwensen

Leden van verschillende motorclubs en mensen van Wensstichting Drenthe bij de cheque
Leden van verschillende bikerclubs en mensen van Wensstichting Drenthe bij de cheque © RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen
Motorrijders van meer dan tien clubs verzamelen zich bij het clubhuis van Biker Club Meppel. Ze hebben geld voor het goede doel ingezameld tijdens een Pokerrun. Een evenement dat georganiseerd wordt door motorvereniging MC Motorhead Hoogeveen.
Het opgebrachte geld gaat naar Wensstichting Drenthe, die wensen van kinderen vervult die opgroeien onder moeilijke omstandigheden en wel een steuntje in de rug verdienen. Bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn.

'Met verzamelde bedrag kunnen we heel veel doen'

Onder het genot van koffie of bier staan leden van verschillende clubs te luisteren naar de bekendmaking van het bedrag dat is verzameld. Leden van de motorclub in Hoogeveen krijgen de eer om het resultaat op de cheque te schrijven. Het bedrag, 10.001 euro, wordt onder luid gejuich ontvangen door zowel de leden van de verschillende motorclubs als de aanwezige dames van de Wensstichting. "Wauw, daar kunnen we heel veel mee doen", juicht een van hen.

Pokerrun

De Pokerrun lijkt op de Elfstedentocht. Er zijn veertien clubs die er aan meedoen. Alle leden rijden om op hun motor rond door Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en een stukje Duitsland.
Bij de checkpoints krijgen ze een pokerkaart in een gesloten envelop. Pas bij terugkomst in Hoogeveen mogen de enveloppen geopend worden. Degene die onderweg de hoogst mogelijke combinatie bij elkaar heeft geraapt, wint.
Het inschrijfgeld gaat naar Wensstichting Drenthe. Dit jaar deed een recordaantal deelnemers mee: 570.
Bekijk hier de beelden van de Pokerrun en de cheque die werd uitgeschreven:
Motorrijders zamelen 10.000 euro in voor kinderwensen tijdens Pokerrun

'Ruwe bolster, blanke pit'

Wensstichting-bestuurslid Mieke Bartelds vindt het 'supertof' dat 'zulke stoere heren en dames' geld voor kinderen inzamelen. "Ruwe bolster, blanke pit. Fantastisch." Met de tienduizend euro kunnen ze volgens Bartelds heel veel kinderwensen in vervulling brengen. "We kunnen heel veel wensdagen organiseren voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken."
Het goede doel wordt gekozen door de leden. "We willen graag een lokaal of regionaal doel", zegt Akse. "We hebben in het verleden wel geschonken aan KiKa of andere landelijke organisaties, maar daar hoor je nooit meer wat van." Het voelt voor de leden van de motorclubs daarom goed dat geld aan een lokale organisatie wordt gedoneerd die hen op de hoogte houdt.
Volgend jaar zamelen de motorclubs weer geld in voor een nieuw doel. Wie dat wordt, is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl