Openbaar Ministerie in beroep tegen vrijlating Matthias M.

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijlating van Matthias M. De man uit Meppel wordt verdacht van de moord op Halil Erol, maar de rechtbank besloot hem onlangs vrij te laten. Hij blijft verdachte in de moordzaak.
Volgens de rechtbank was er te weinig bewijs om M. nog langer vast te houden. Het OM is het daar niet mee eens en gaat in beroep tegen het besluit van de rechtbank. M. blijft nog tot en met woensdag vastzitten, aldus een woordvoerder van het OM Oost-Nederland. Dan dient het appèl.

Verdwijning
Halil Erol uit Steenwijk verdween op zaterdag 6 februari 2010. Een maand later werd zijn auto brandend aangetroffen in Haren, zonder kenteken. In Eesveen en Wanneperveen werden later dat jaar en in 2013 lichaamsdelen van Erol teruggevonden. Zijn handen en hoofd werden nooit gevonden.

Matthias M. wordt verdacht van de moord op de 34-jarige Erol. Hij werd na forensisch onderzoek 14 juni opnieuw opgepakt. Ook in 2010 werd hij verdacht van moord, maar eveneens vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs.Dit weten we over de verdachte:
Matthias M., afkomstig uit een streng gelovig gezin, heeft in augustus 2010 al vastgezeten op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Halil Erol. Toen was er niet genoeg bewijs om hem vast te houden. Hij is in 1998 tot 8 jaar gevangenisstraf en tbs veroordeeld voor de moord op Anne-Marie van Loon uit Vinkega in 1997. Sectie op het slachtoffer heeft toen uitgewezen dat zij door trappen tegen haar hoofd en lichaam om het leven is gekomen. M. verloor zijn zelfbeheersing bij recreatiegebied de Spokeplas bij Noordwolde toen zij niet op zijn avances in ging. Hij zou gebruik hebben gemaakt van karatetechnieken die hij zichzelf heeft aangeleerd. M. heeft die moord bekend.
Deel dit artikel: