Boer Arjen Schuiling uit Tynaarlo lijsttrekker BVNL in Drenthe

Arjan Schuiling uit Tynaarlo heeft zich aangesloten bij Belang van Nederland
Arjan Schuiling uit Tynaarlo heeft zich aangesloten bij Belang van Nederland © Marcel J. de Jong
Akkerbouwer Arjen Schuiling uit Tynaarlo wordt de lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen voor Belang van Nederland (BVNL), de nieuwe partij van Kamerlid Wybren van Haga. Schuiling kreeg grote bekendheid voor zijn aandeel tijdens het boerenprotesten van 1 en 14 oktober 2019 in Groningen. Toen zat hij als bijrijder onder meer op een tractor die meerdere hekken omver reed en bijna een fietser raakte op de Grote Markt.
"Wij boeren worden, onder het mom van een gecreëerd stikstofprobleem, van ons land gejaagd", zegt Schuiling. "De starheid van Provinciale Staten is daarbij stuitend. In plaats van ons boeren de helpende hand te bieden, voeren ze de voor boeren desastreuze plannen uit Den Haag braaf uit."
Schuiling stelt dat BVNL de enige partij is die het stikstofbeleid helemaal van tafel wil hebben. "Het is daarom belangrijk dat BVNL een factor van betekenis wordt in de Provinciale Staten, want andere partijen buigen voor het rapport van Johan Remkes, waar de onteigening van boeren rigoureus wordt voortgezet."

'Arjen is een strijder'

Vanuit Den Haag reageert partijleider Wybren van Haga enthousiast op het lijsttrekkerschap van Schuiling. "Arjen is een strijder, die te vuur en te zwaard opkomt voor de boeren die door waanzinnig kabinetsbeleid in hun voortbestaan worden bedreigd. Ik ben ervan overtuigd dat BVNL met Arjen als lijsttrekker de nodige zetels zal gaan halen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.