Truckstar Festival trekt 50.000 bezoekers

Veel bezoekers van Truckstar zochten de broodnodige verkoeling (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Veel bezoekers van Truckstar zochten de broodnodige verkoeling (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Het Truckstar Festival in Assen heeft ruim 50.000 bezoekers getrokken, ongeveer evenveel als vorig jaar. Op het TT Circuit waren dit weekend ruim 2300 vrachtwagens te bewonderen, waaronder trucks uit Ierland, Italië, Oostenrijk en Slovenië.
Op het rechte stuk van het circuit werden stunts en races gehouden. De mooiste truck van Nederland is volgens de vakjury de Volvo FH van Nick Willigenburg. Die zegt dat de prijs te danken is aan "een week lang poetsen, poetsen poetsen door het voltallige personeel van het bedrijf."
David Slomp uit Nieuw-Buinen werd met zijn truck van een veevoerbedrijf uit Hoogeveen tweede in de categorie 'bulk- en tanktransport'.

Asfalt 80 graden

Vanwege de hitte aan het begin van het weekend bereikte het asfalt temperaturen tot 80 graden. Om het asfalt te koelen werden tankwagens ingezet die de baan nat hielden.
Ook de komst, vrijdagnacht en het vertrek van de honderden vrachtwagens vanmiddag trok veel bekijks. Duizenden mensen stonden of zaten langs de A28 in de berm of op viaducten.
Het festival Truckstar, dat voor de 39e keer plaatsvond, wordt georganiseerd door het gelijknamige tijdschrift voor beroepschauffeurs.

Lees meer: In beeld: Truckstar Festival in Assen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.