Recordaantal landen neemt deel aan Jeugdtour Assen

800 renners uit 28 landen doen dit jaar mee aan de Jeugdtour Assen. Een meerdaagse wielerwedstrijd voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Nog nooit eerder kwamen de deelnemers uit zoveel verschillende landen.
De populariteit van het wielerevenement in het buitenland komt volgens voorzitter Bram Dijkhuis vooral door mond-tot-mondreclame. "Sociale media helpt daarbij. Daardoor krijgen we steeds meer aanvragen", zegt Dijkhuis die al 33 jaar bij de ronde betrokken is. 

De organisatie is blij met deelnemers uit zoveel verschillende landen, maar het is geen must. De organisatie heeft daarom een maximum aantal deelnemers ingesteld. "De buitenlanders moeten ook niet overheersen ten opzichte van de Nederlanders. Dat is het probleem voor de komende jaren denk ik", aldus Dijkhuis. 

Geen Colombianen   
De 22-jarige Egan Bernal won dit jaar als eerste Colombiaan de Tour de France. Wielrennen is mateloos populair in het land. Toch doen er dit jaar geen Colombianen mee aan de Jeugdtour Assen. "Het lijkt ons wel leuk. Al zijn ze meer van het klimmen natuurlijk", zegt Dijkhuis "Wie weet komen ze volgend jaar."

Deel dit artikel: