Eigenaar terrein Vluchtheuvel Norg verhoord in witwaszaak

De Vluchtheuvel in Norg
Het braakliggende terrein van de voormalige Vluchtheuvel in Norg. © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
Een van de negen verdachten in het grootschalige witwasonderzoek is de 68-jarige Hans V., eigenaar van het terrein van het voormalige pretpark De Vluchtheuvel bij Norg.
V. bevestigt tegen het Financieel Dagblad (FD) dat hij vorige maand is ondervraagd over een sponsorcontract tussen Jumbo en zijn zoon. Die doet aan autoracen en wordt veertien jaar gesponsord door Jumbo.
Hans V. erkent tegenover de krant dat het sponsorcontract tussen zijn zoon en Jumbo is gesloten na bemiddeling door hoofdverdachte Theo E. "Maar dat sponsorcontract is helemaal correct" en "er is nooit iets contant betaald", zegt hij.
V. en E. waren vroeger zakenpartners, meldt het FD. In 2013 deed V. zijn autohandel in Drenthe over aan de hoofdverdachte. Ook was Hans V. aandeelhouder in E.'s leasebedrijf Total Trust, dat in 2018 failliet ging.

Onderzoek

Het onderzoek van politie, FIOD, het Functioneel Parket en het parket Noord-Nederland richt zich specifiek op diverse witwasconstructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen. Dit witwassen gebeurde via onroerend goed transacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel.
Andere verdachten in witwaszaak:
- De hoofdverdachte is de 58-jarige Theo E. uit Gasteren
- Jumbo-topman Frits van Eerd
- Een 57-jarige vrouw uit Gasteren, volgens het FD is dit Emmy M., een zakenrelatie van Theo E.
- Een 48-jarige vrouw uit Gasteren, volgens het FD is dit de vriendin van Theo E, Ellen B.
Verder zijn er nog drie mannen en een vrouw uit Assen verdacht in deze zaak. Volgens het FD waren deze verdachten betrokken bij de bedrijven van Theo E.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.