Laatste kijkje op Rottumerplaat: vlog van Aaldrik

Vier maanden lang waren Aaldrik Pot en zijn vrouw Nicolette Branderhorst uit Norg vogelwachters op het onbewoonde eiland Rottumerplaat. De tijd is omgevlogen en hun verblijf zit er bijna op. Maar voordat ze het eiland verlaten, heeft Aaldrik nog een laatste vlog voor ons gemaakt.
Een van de dingen die Pot en Branderhorst graag doen, is het zoeken naar strandschatten. Op het strand van Rottumerplaat is nogal wat te vinden. Restanten van het schild van een krab vol met zeepokken, eikapsels van roggen en vogelveren.

Bijzondere omhulsels

"Heel bijzonder en altijd ontzettend leuk om te vinden, zijn eikapsels van roggen. Zij leggen geen losse eieren maar doen dat in een kapsel. Daarin komt het jonge roggetje tot ontwikkeling. Het jong zwemt uit het kapsel en de kapsels spoelen aan", aldus Pot.

Afscheid

En dan is het bijna tijd om afscheid te nemen van het eiland. "Het is ontzettend snel gegaan, we hebben het erg naar ons zin gehad maar we hebben stiekem ook wel zin om weer terug te gaan naar Drenthe."

Afleveringen vlog

Tijdens zijn verblijf op Rottumerplaat heeft Aaldrik meerdere vlogs gemaakt. Bekijk ook de eerdere afleveringen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.