Henk Otten begint nieuwe partij

Senator Henk Otten uit Hijken gaat een nieuwe politieke partij beginnen. Hij kondigde dat gisteren aan. Een naam voor de partij heeft hij nog niet.
Forum voor Democratie (FVD) liet zondag weten mede-oprichter Otten uit de partij te hebben gezet. De partij wilde dat hij zijn zetel in de Eerste Kamer in zou leveren, maar hij liet weten dat niet te doen.

Otten beschreef gisteravond in het tv-programma Jinek dat het conflict al lang speelt. "De verwijdering tussen mij en Baudet is begin dit jaar begonnen, in aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten." Volgens hem hebben diverse mensen aangeboden tussen de twee te bemiddelen. "Maar hij wilde niet. Hij was echt op ramkoers."


Het conflict tussen Otten en de partij liep vorige week verder op. FVD betichtte de voormalige penningmeester van 'vermoedelijke fraude' met overheidssubsidies en deed hiervan melding bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Toen werd al aangegeven dat Otten mogelijk uit de partij zou worden gezet.

Volgens Otten is er sprake van een afrekening met hem, omdat hij niet op één lijn zit met partijleider Thierry Baudet. FVD wilde geen commentaar geven.

Meer over dit onderwerp:
Henk Otten FVD conflict Hijken
Deel dit artikel: