Hoteleigenaar mishandelt vrouw en zus: celstraf geëist

Tegen een 49-jarige hoteleigenaar uit de gemeente Westerveld is een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist. De man viel in april dit jaar in dronken toestand zijn vrouw en zus aan. Hij duwde en sloeg hen en drukte onder meer de keel van zijn vrouw dicht.
De man had zich die bewuste dag opgesloten in zijn kantoor om te drinken. Hij is al twintig jaar verslaafd. De hotelbaas vertelde in de rechtszaal dat hij aan het bingedrinken (veel drinken in korte tijd, red.) was, zoals hij de laatste jaren vaker doet als hij last heeft van spanningen.

Agressief
Toen de verdachte op aandringen van zijn zus en vrouw de deur open deed, werd hij agressief. Hij duwde zijn zus van zich af, waardoor ze tegen de hotelbalie viel. Zijn vrouw nam hem mee naar hun huis, naast het hotel.

Daar in de slaapkamer werd de man weer agressief. Hij greep zijn vrouw bij de keel en drukte die dicht, waardoor ze geen lucht meer kreeg. Ook zijn zus kreeg weer een duw en viel tegen de commode. Daarna greep hij zijn vrouw bij de nek en drukte haar hardhandig op het bed met haar hoofd naar beneden, waardoor ze weer even geen lucht kreeg.

Zware mishandeling
De officier van justitie ziet dat als een poging zware mishandeling, omdat zijn vrouw ernstig letsel had kunnen overhouden aan het zuurstofgebrek. De man heeft bijna alles bekend, maar kan zich het dichtdrukken van de keel van zijn vrouw niet herinneren.

Geschokt
“Dit zagen we niet aankomen, want zo is hij helemaal niet”, zei zijn zus in de rechtszaal. De man is ook nooit eerder veroordeeld. Hij runt al jaren met succes het hotel. “Zijn vrouw en zus wilden hem op 8 april beschermen, zodat anderen mensen zoals hotelgasten hem niet dronken zagen”, aldus de officier van justitie. “Al jaren probeerden ze het binnenskamers te houden.”

De ondernemer wordt inmiddels behandeld voor zijn alcoholverslaving en ook zijn gezin heeft hulp. De officier wil dat hij doorgaat met de behandeling en ook dat hij een alcoholverbod krijgt. Als hij toch drinkt, moet hij - als het aan haar ligt - drie maanden de cel in. Een onvoorwaardelijke straf vindt ze niet nodig. Als hij van de drank afblijft, is de kans op herhaling klein. 

De rechter in Assen doet over twee weken uitspraak.
Deel dit artikel: