Voorman Jan Nieboer van Platform Storm op vrije voeten

'windmolenactivisten' hingen ondermeer dit pamflet op (Rechten: ProNews)
'windmolenactivisten' hingen ondermeer dit pamflet op (Rechten: ProNews)
Jan Nieboer is per direct op vrije voeten gesteld. In afwachting van het onderzoek mag hij naar huis. De 61-jarige voorman van actiegroep Platform Storm uit 2e Exloërmond werd op 19 juni aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij 'windmolenterreur'.
Nieboer blijft nog wel verdachte. De 58-jarige Jan H. uit het Groningse Meeden blijft wel vastzitten. Zijn voorarrest is met 60 dagen verlengd.
Advocaat Evert van der Meer van Jan Nieboer is erg blij met het besluit van de rechtbank. Hij heeft Nieboer zelf nog niet gesproken.

Dreigbrieven en asbestdumpingen

Nieboer en H. worden verdacht van dwang, bedreiging en het in gevaar brengen van de volksgezondheid. Ze zouden dreigbrieven hebben gestuurd en meerdere malen asbest hebben gedumpt. Op die vergrijpen staat maximaal twaalf jaar cel.
Jan Nieboer of Jan N.

In de artikelen over de anti-windmolenactivisten noemt RTV Drenthe de ene verdachte bij de volledige naam en de andere niet. Zo wordt verdachte Jan Nieboer wel met zijn volledige naam genoemd. Dat doen we omdat Nieboer in zijn rol als voorman van Platform Storm een publiek figuur is en zelf regelmatig in de media verscheen.