Vrouw uit Meppel vijf jaar na kluisroof vrijgesproken

Geld
Bij de kluisroof werd 71.000 euro buitgemaakt © Pixabay
Vijf jaar na de roof van 71.000 euro uit een kluis is een 29-jarige vrouw uit Meppel vrijgesproken. Ze werd alsnog vervolgd na het horen van getuigen maar het bewijs was 'slechts van horen zeggen'.
Dat oordeelde de rechtbank in Zwolle vandaag. Het Openbaar Ministerie zag aanvankelijk in die getuigenverklaringen te weinig bewijs om de vrouw te vervolgen. Het slachtoffer van de kluisroof wist het OM echter via het gerechtshof te dwingen haar toch te vervolgen. Op de zitting twee weken terug zag de officier van justitie op basis van diezelfde verklaringen wel voldoende bewijs.

Grote hoeveelheden cash

De roof werd gepleegd door een 50-jarige vrouw uit Hoogeveen en haar vriend. Zij hield na haar scheiding de sleutels van de woning van de schoonouders van haar man in Dedemsvaart. Ze wist dat daar een kluis stond waarin regelmatig grote hoeveelheden cash in werden opgeslagen.
Uit geldgebrek door haar cokeverslaving stuurde ze haar nieuwe vriend meerdere malen naar de woning om tienduizenden euro's uit de kluis te halen. De Hoogeveense is vorig jaar tot 2 maanden voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 120 uur veroordeeld. Haar vriend is inmiddels overleden.
Het OM eiste dezelfde straf tegen de vrouw uit Meppel. Het was vooral de Hoogeveense die haar aanwees als betrokkene bij de roof. Ze zou haar vriend meerdere keren naar het huis in Dedemsvaart gereden hebben.

'Weinig concreet'

Volgens de rechtbank zijn de verklaringen 'niet uit eigen waarneming, weinig concreet of consistent'. Omdat er verder geen bewijs ligt, spraken de rechters de vrouw vrij. De vrouw heeft zelf altijd alle betrokkenheid bij de kluisroof ontkend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl