Verdachte windmolenterreur Jan Nieboer: Ik heb niks illegaals gedaan

Het ontbijt met vrouw en kinderen thuis in 2e Exloërmond gaat er zichtbaar goed in bij Jan Nieboer. Het boegbeeld van Platform Storm is gisteravond vrijgelaten, maar blijft wel verdachte. Hij ziet een eventuele rechtszaak met vertrouwen tegemoet. “Ik heb niks illegaals gedaan.”
De sfeer in huize Nieboer is vrolijk, in de gang staan koffers klaar van de kinderen die op het punt staan op vakantie te gaan. Nieboer doet zelf de deur open en oogt fris en fruitig. De dagen in de cel hebben hem zeker niet geknakt. “Ik ben buitengewoon goed behandeld, daar was niks mis mee, ik kon lezen en sporten. Alleen dat je niet vrij bent is wel vervelend.”
Hij blikt terug op de 19e juni, de dag dat een arrestatieteam hem kwam ophalen bij zijn kantoor in Nieuw-Buinen. “Dat de politie me ooit eens zou komen halen had ik wel verwacht. Gewoon, omdat ze informatie van me willen. Maar dat ik zou worden aangemerkt als verdachte en zo lang in de cel zou zitten, nee, dat had ik niet verwacht.”

'Binnen de wet'

Nieboer ontkent dat hij dreigbrieven heeft gestuurd of asbest heeft gedumpt. “Ik heb altijd binnen de kaders van de wet geopereerd en ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken. Of het tot een rechtszaak komt weet ik niet. Misschien seponeren ze de zaak ook wel.”
Nieboer verwacht dat het op termijn tot een schadeclaim gaat komen. “Mijn bedrijf heeft weken stil gelegen, dat zijn heel wat uren die niet betaald zijn. Ik ben daarover met mijn advocaat in gesprek.”
Nieboer heeft trouwens geen boze klanten. “Integendeel. Mijn klanten weten wie ik ben en waar ik voor sta. Sterker nog, ik heb heel veel warme reacties, kaartjes en bloemen gekregen de laatste tijd. Dat is hartverwarmend.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl