Burgemeester Van Oosterhout wil bemiddelen voor uitgesloten Jehovah’s

Hoofdkantoor Jehovah's getuige Emmen
Hoofdkantoor Jehovah's getuige Emmen © RTV Drenthe/Janet Oortwijn
De Emmer burgemeester Eric van Oosterhout doet een bemiddelingspoging tussen het hoofdkantoor van de Jehovah's Getuigen en uitgesloten leden. Dat zegde hij vanavond toe tijdens de commissievergadering.
Van Oosterhout deed de toezegging nadat Henri Dahlem de raad had toegesproken. Dahlem is het gezicht van een groep ex-Jehovah's die worstelt met het 'discriminerende' uitsluitingsbeleid van de religieuze organisatie.

Toenaderingspogingen

Dahlem ondernam de afgelopen maanden meerdere toenaderingspogingen, maar die hadden geen succes. Hij vroeg daarom de raad of zij hier een rol voor zich zagen weggelegd.
Vanuit de raad werd de bal neergelegd bij Van Oosterhout, die al eerder een gesprek heeft gehad met Dahlem en zijn lotgenoten. "Ik ben bereid een bemiddelingspoging te doen, los van het feit wat er voorgevallen is of een oordeel te vellen over de situatie. Of het hoofdkantoor daar gehoor aan gaat geven, is aan hen. Maar ik hoop het wel."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.