Groningse anti-windmolenactivist vecht verlenging voorarrest aan

'Windmolenactivisten' hingen ondermeer dit pamflet op (Rechten: ProNews)
'Windmolenactivisten' hingen ondermeer dit pamflet op (Rechten: ProNews)
Anti-windmolenactivist Jan H. uit het Groningse Meeden vecht de verlenging van zijn voorarrest aan via zijn advocaat. Woensdag verlengde Rechtbank Noord-Nederland de voorlopige hechtenis van H. met 60 dagen.
Dat schrijft
.
De 58-jarige H. wordt verdacht van dwang, bedreiging en het in gevaar brengen van de volksgezondheid. Hij zou dreigbrieven hebben gestuurd en meerdere malen asbest hebben gedumpt. Op die vergrijpen staat maximaal twaalf jaar cel.
De zaak is nog onder de rechter. Daarom wil de advocaat van H. geen verdere toelichting geven over het besluit.

Nieboer vrijgelaten

Afgelopen woensdag werd Jan Nieboer uit 2e Exloërmond op vrije voeten gesteld. De 61-jarige voorman van Platform Storm was in juni aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij 'windmolenterreur'.

Lees meer: Verdachte windmolenterreur Jan Nieboer: Ik heb niks illegaals gedaan

Jan Nieboer of Jan N.

In de artikelen over de anti-windmolenactivisten noemt RTV Drenthe de ene verdachte bij de volledige naam en de andere niet. Zo wordt verdachte Jan Nieboer wel met zijn volledige naam genoemd. Dat doen we omdat Nieboer in zijn rol als voorman van Platform Storm een publiek figuur is en zelf regelmatig in de media verscheen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.