Telgenkamp: Het mooiste beroep is nog mooier als je speelt

VOETBAL - Dennis Telgenkamp staat te popelen om zaterdagavond zijn echte rentree te maken in de hoofdmacht van FC Emmen. Nadat hij als captain promotie bewerkstelligde met de Drentse club verloor hij zijn plek onder de lat aan Kjell Scherpen en speelde hij vorig seizoen slechts een paar minuten in de eredivisie. "Ik heb al zes weken ontzettend veel zin in zaterdag."
Door de keuze van Lukkien wordt voor Telgenkamp zijn beroep weer hobby. "We hebben het mooiste vak ter wereld, maar het is een nog mooier vak als je speelt."
De doelman hoorde vanochtend voor de training van Lukkien dat de keuze op hem is gevallen. "Daar ben ik uiteraard heel erg blij mee. Het was vorig jaar een heel zwaar seizoen, vooral mentaal gezien. Maar ik heb hard gewerkt en nooit opgegeven. Ik heb een goede voorbereiding gedraaid en dat vertelde de trainer ook."

'Op punten voor op Hamrol'

Volgens Lukkien ligt Telgenkamp op punten voor ten opzichte van Matthias Hamrol, de Duitser die deze zomer overkwam van het Poolse Kielce. "Daarbij komt dat Matthias tegen Go Ahead Eagles zijn neus brak. Natuurlijk zou hij dan met een masker kunnen spelen, maar met zo'n masker ben je toch minder vrij."

Telgenkamp is zich bewust van het feit dat de keuze van Lukkien een momentopname kan zijn. "Het is heel simpel. Dit is mooi, maar nu is het aan mij. Ik moet presteren."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.