Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Droog weer, een klein beetje wind en heerlijke temperaturen. Prima omstandigheden om er dit weekend lekker op uit te trekken in eigen provincie!
Festival der Zoete Verleidingen
Ben je een liefhebber van zoetigheid? Dan zit je helemaal goed in Sleen. Vandaag begon daar het Festival der Zoete Verleidingen. Tot en met zondag staan er in de tuin van de Sleenerhoeve aan de Brink negentig stands met alles voor zoetekauwen en taartenbakkers. Daarnaast zijn er elke dag vier bakdemo's, onder meer door Nederlands beste huisbakker van 2013, Rutger van den Broek.

Markt van Melk en Honing
Heb je wel eens paardenmelk gedronken of geitenkaas gegeten? Het zijn twee van de vele producten die morgen zijn terug te vinden op de Markt van Melk en Honing op de Brink in Zuidlaren, de grootste imker- en milieumarkt van Nederland. Het Zuidlaarder Gilde keurt tijdens de markt honing, bijenwas en bijenproducten op zuiverheid en kwaliteit. Het publiek mag bepalen wie de lekkerste honing maakt. Daarnaast is er dit jaar speciale aandacht voor draaiorgelmuziek. 

Ringsteken
In Zorgvlied wordt zaterdag vanaf 19.00 uur in de Dorpsstraat het traditionele ringsteken gehouden. Niet alleen strijden de deelnemers vanuit een koets om punten voor de Drents-Friese Wold bokaal, maar dit jaar voor het eerst ook vanaf de rug van het paard.

Gouden Pijl
Dylan Groenewegen, Bauke Mollema, Matteo Trentin en tal van andere topwielrenners komen zondag naar Emmen voor het wielercriterium de Gouden Pijl. De hele dag zijn er evenementen in het centrum van de stad te beleven met een toertocht, dikke bandenrace, een profronde voor de dames, een tijdrit en een markt. Vanaf 17.45 begint de tijdrit voor de heren, gevolgd door het criterium om 20.15 uur.