'Schrijfster Yvonne Brill opgelicht'

Schrijfster Yvonne Brill uit Aalden is naar eigen zeggen opgelicht door boekenuitgevers Free Musketeers en Lecturium uit Zoetermeer. Volgens De Telegraaf zijn de twee uitgeverijen opgeheven, zonder dat de royalty's van tienduizenden boeken betaald zijn aan honderden schrijvers.
De uitgeverijen zijn 'in stilte' failliet verklaard, zodat er geen curator is die alles netjes afwikkelt. Volgens de krant zijn de royalty's bescheiden, is het voor veel schrijvers te duur om een rechtszaak aan te spannen en weten ze vaak ook niet hoeveel boeken er de laatste jaren verkocht zijn.

'De kluit belazerd'
"Ik ben laaiend", reageert Yvonne Brill tegenover De Telegraaf. Brill is onder meer bekend van de Bianca-boeken, een kinderboekenreeks over een paardenmeisje. "Je gaat erin met boter en suiker, terwijl ze vervolgens de kluit belazeren." Over de laatste twee jaar zou ze nog geen royalty's hebben gekregen.

Inmiddels is er volgens De Telegraaf een nieuwe uitgeverij opgestart door dezelfde man, die alle boeken opnieuw uitgeeft. Geen van de betrokken partijen heeft tegenover de krant gereageerd.

Meer over dit onderwerp:
gemeente Coevorden Aalden Yvonne Brill Aalden
Deel dit artikel: