FC Emmen verliest openingswedstrijd van FC Groningen

VOETBAL - In december vorig jaar deed FC Emmen het in extremis. Dit jaar deed FC Groningen het. Door een goal van Ajdin Hrustic in de 87e minuut won Groningen in Emmen met 1-0.
Het is voor het eerst sinds de promotie van FC Emmen dat Groningen wist te winnen van de Drentse club. Vorig jaar trok Emmen twee keer aan het langste eind. 

Lees ook: Dick Lukkien: Ik ga met een waardeloos gevoel naar bed

Creatiever 
FC Emmen speelde voor rust prima. De formatie van trainer Dick Lukkien was balvaster en creatiever dan de gasten, maar creëerde geen grote kansen. Wel was de ploeg via Ugrinic, De Leeuw en Chacon dreigend. Sierhuis kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar de Groningen-spits kopte over. 

Na rust was Groningen feller. Het was niet zo dat Telgenkamp het druk kreeg, maar de ploeg van Buijs was wel veel meer op de helft van Emmen te vinden. Groningen dwong één kans af, maar een schot van Doan vanuit een moeilijke hoek werd door Telgenkamp tot corner verwerkt. Het eerste echte grote gevaar in de tweede helft kwam van FC Emmen. In de 67e minuut kreeg Emmen dé kans op 1-0, maar Nikolai Laursen stuitte ook op Sergio Padt. Kort daarvoor schoot Filip Ugrinic vanaf zo'n 18 meter op de vuisten van de Groningen-doelman en uit de toegekende corner kopte Michael de Leeuw in kansrijke positie over. Ook Groningen kreeg een prima kopkans, maar Doan kon de bal geen kracht meegeven en dus bracht Telgenkamp redding.

Duur slaapmomentje Arias 
Het duel leek af te stevenen op een geljkspel, wat op basis van 90 minuten misschien ook wel de beste verhouding zou zijn geweest, maar een slaapmomentje van Arias leidde toch nog een nederlaag voor FC Emmen in. De aanvaller liet zich simpel van de bal lopen, waarna een dieptepass door de as het best werd beoordeeld door Hrustic. De aanvaller van FC Groningen wipte de bal over Telgenkamp en schoot hard binnen: 0-1. 

Met Leon Sopic als stormram probeerde Emmen alsnog een punt uit het vuur te slepen, maar dat lukte niet.

Stem hier: Wie was volgens jou de beste Emmenaar tegen FC Groningen

Ajax uit 
Volgende week zaterdag speelt FC Emmen opnieuw. Dan in Amsterdam tegen Ajax. Dat duel begint om 20.45 uur. Ajax verspeelde zaterdagavond twee punten, door bij Vitesse met 2-2 gelijk te spelen.
Meer over dit onderwerp:
FC Emmen FC Groningen Emmen Groningen
Deel dit artikel: