Bendsneyder zakt ver terug in Tsjechische Moto2-race

Bo Bendsneyder (Rechten: RW Racing)
Bo Bendsneyder (Rechten: RW Racing)
MOTORSPORT - Bo Bendsneyder heeft ondanks zijn goede startplaats geen punten weten te pakken in de GP van Tsjechië in de Moto2-klasse. De coureur uit het RW Racing Team van Roelof Waninge uit Dwingeloo finishte als zeventiende.
Bendsneyder vertrok vanaf de achtste startpositie, maar viel al in de eerste ronde terug naar de 22e plaats. "Ik moet mijn excuses aanbieden voor een start en een eerste ronde die zo slecht waren dat ik geen moment mee kon doen. Ik verloor veel te veel plaatsen en heb het mezelf daarmee heel moeilijk gemaakt", aldus Bendsneyder.
"Ik voelde me niet goed op de motor en verloor bij het aanremmen van de bochten steeds veel tijd. Daardoor lukte het ook niet om jongens in te halen. Het was niet best", erkende Bendsneyder, die zo ook buiten de punten bleef.
"Dit was gewoon echt niet goed", vond ook teammanager Jarno Janssen. "Als je in de droge trainingen in de top 15 rijdt en als je je kwalificeert op de achtste plaats, moet je hier echt met punten vertrekken."
De zege in Brno werd een prooi voor de Spanjaard Álex Márquez. De huidige WK-leider reed van start tot finish aan de leiding.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.