Nieuw-Moscou bijenparadijs dankzij zonnekroon

Voor de bijen is de omgeving van Nieuw-Moscou inmiddels weer een paradijs. Imker Henk Dekker ondernam vorig jaar actie, toen het erg slecht ging met de insecten in zijn buurt. Hij kreeg daarbij hulp van buurtbewoners en basisschool De Hoeksteen.
Onder de naam 'Bloeiend Nieuw-Moskou' ging een werkgroep Silphie planten, oftewel zonnekroon, uitzetten in Elim en Nieuw-Moscou. Nu staan de bloemen vol in bloei en zijn verschillende exemplaren al bijna drie meter hoog.

Hulp van de kinderen

"De zaadjes en planten kregen we van Bé Kikkert en met Seine de Ruiter is er een werkgroep opgezet. Ik ben vervolgens naar basisschool De Hoeksteen gegaan om de kinderen te vragen om mee te helpen met het planten", vertelt Henk Dekker.

In de bloei

Inmiddels gaat het weer goed met de insecten, vooral de bijen weten de weg naar het nectar weer te vinden. Dekker hoopt dat deze aanpak ook gaat werken in andere dorpen, zoals Hollandscheveld of Nieuwlande. "Mensen die hier aan mee willen werken, kunnen altijd bij ons terecht. Zet je dorp in de bloei."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.