Politie krijgt 'bruikbare tips' in moordzaak Halil Erol

Halil Erol (Rechten: archief RTV Drenthe)
Halil Erol (Rechten: archief RTV Drenthe)
De politie Oost-Nederland heeft meerdere bruikbare tips gekregen over de speciale zakken waarin de ledematen en de romp van de vermoorde Halil Erol uit Steenwijk werden gevonden.
Vorige week deed de politie een oproep aan het publiek om mee te denken. "We hebben negen tips binnengekregen, waarvan enkele heel bruikbare", zegt een woordvoerder tegen
. Een aantal jaren geleden werd ook al gevraagd om mee te zoeken naar de herkomst van de zakken. "Toen kregen we tussen de 30 en 40 reacties. Daarbij zaten toen verschillende 'meedenk-tips'."
"Zo dachten mensen dat het misschien zakken voor bootzeilen waren, of voor tentstokken. Ook waren er mensen die dachten dat het zakken waren waarin noten of vruchten naar de markt werden gebracht in Turkije", zegt de woordvoerder. Het wachten is echter nog altijd op de gouden tip. "Dan ligt er een beloning van 15.000 euro te wachten."
In de zakken zaten naast de lichaamsdelen van de vermoorde Erol ook een judopak en een dekbedhoes met opvallend motief. De zakken zijn gemaakt van polyester en zijn 53 cm breed en 140 cm lang. Ze hebben een klittenbandsluiting.

Erol verdween in 2010

Halil Erol verdween op zaterdag 6 februari 2010. Zijn auto werd een maand later zonder kenteken brandend aangetroffen in Haren. Later dat jaar en in 2013 werden lichaamsdelen van Erol teruggevonden in Eesveen en Wanneperveen.
Voor de moord zijn twee verdachten in beeld. Het gaat om de ex van Erol en een Meppelaar. Die laatste zit de komende maanden nog in voorarrest.

Lees meer: Verdachte Meppeler blijft toch vastzitten voor moord op Halil Erol

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.