Boetes tot 8.000 euro voor voetbalclubs die team terugtrekken

VOETBAL - Voetbalclubs die tijdens het seizoen een team uit de A-categorie terugtrekken uit de competitie krijgen voortaan een flinke boete. Amateurclubs die de regels toch overtreden, kunnen boetes tot 8.000 euro verwachten.
De KNVB legt terugtrekkingen van teams voor aan de aanklager amateurvoetbal. Die oordeelt vervolgens of een club een boete krijgt. 

Sportief nadeel
Er stonden al straffen op het terugtrekken van teams, dat tegen de regels van de voetbalbond is. Andere teams ondervinden volgens de KNVB een sportief nadeel wanneer een team plotseling uit de competitie stapt.

Wedstrijden tegen het betreffende team worden dan namelijk ongeldig verklaard en eventueel verdiende punten die tegen het team behaald zijn, worden geschrapt. Dat kan grote gevolgen voor de ranglijst opleveren. 

Verschillen per competitie
Hoe hoog de boete daadwerkelijk wordt, verschilt per competitie en hangt ook af van in welke seizoenshelft de terugtrekking plaatsvindt. Clubs die een team terugtrekken uit een landelijke seniorencompetitie zijn het duurst uit: daar kan 8.000 euro opgelegd worden als een team in de tweede seizoenshelft uit de competitie stapt. 

Ook voor jeugdteams zijn de boetes nog fors. Daar moet een club tot 1.500 euro betalen als het een A-categorie-team verwijdert uit een competitie.
Meer over dit onderwerp:
KNVB voetbal boete
Deel dit artikel: