Robbert Andringa stap dichter bij Olympische Spelen met volleybalmannen

Nederland viert de overwinning op België (Rechten: ANP / Koen van Weel)
VOLLEYBAL - De Nederlandse volleybalmannen met Assenaar Robbert Andringa hebben goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio. Tijdens het kwalificatietoernooi in Rotterdam werd België met 3-0 opzij gezet.
De
Lange Mannen
hadden ondanks de 3-0 overwinning een flinke kluif aan de Belgen. Met name dankzij punten van Maarten van Garderen, Thijs ter Horst en Nimir Abdelaziz werd toch een 25-22 overwinning uit het vuur gesleept.
In de tweede set was het opnieuw Abdelaziz met een belangrijke rol. De aanvaller sloeg Nederland bij een stand van 24-21 naar de setwinst.
Ook de derde set leek snel een prooi voor Oranje. Bij een 16-11 stand sloeg de wedstrijd echter om. België kwam terug tot 17-15 en werd gevaarlijker. Oranje zette echter aan en sleepte ook de derde set binnen met 25-20.
Zondag wordt duidelijk of de Nederlandse volleybalmannen naar de Olympische Spelen gaan. Amerika is dan de tegenstander. Mocht Nederland het afleggen tegen de Amerikanen dan krijgen ze in januari nog een herkansing.