Loodseigenaar denkt aan brandstichting na dreigbrief anti-windmolenactivisten

Het recyclingbedrijf in Kiel-Windeweer waar vanochtend brand uitbrak, is in juni bedreigd door anti-windmolenactivisten. De eigenaar ziet een verband tussen beide gebeurtenissen en vermoedt brandstichting.

"Ik vind het heel vreemd", zegt Kars Schuiling, mede-eigenaar van het bedrijf dat valt onder Nico Transport, tegen RTV Noord. "Misschien is dit wel een actie die er mee te maken heeft. Er spelen allerlei dingen door je hoofd. Ze dachten dat we actief voor de windmolens aan de slag zouden gaan. We hebben nog nooit een slag gedaan voor de windmolens."

'Geen misselijke bedreiging'
Over de inhoud van de brief zegt Schuiling: "Dat we alle dagen achterom moeten blijven kijken en een spiegel moeten kopen. Dat is geen misselijke bedreiging. En dan gebeurt dit. Dit gaat heel ver. Je hebt zo'n bedreiging gehad en dan heb je dit. Dat heeft wel enorme impact."

Schuiling wacht het onderzoek naar de toedracht van de brand af. Als de activisten inderdaad betrokken zijn bij de brand, is het volgens hem 'echt oorlog in Groningen momenteel'. "Hier is het laatste nog niet over gezegd", aldus Schuiling.
Deel dit artikel: