'Dikke Wiek' bij Nieuw-Amsterdam krijgt rotonde

De kruising bij de 'Dikke Wiek' verandert van een T-kruising in een rotonde. Die rotonde tussen Nieuw-Amsterdam en Emmen moet aan het einde van dit jaar klaar zijn.
Na de zomer beginnen de eerste voorbereidende werkzaamheden. Zo moeten er onder meer bomen worden gekapt en moet een transformatorhuisje worden verplaatst. In oktober begint dan de aanleg van de rotonde.

Vier afslagen
Op de kruising komen nu nog de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Dikke Wijk Oostzijde samen met de Verlengde Herendijk. Straks komt daar ook de Erfscheidenweg naar Barger-Erfscheidenveen bij.

Die weg krijgt namelijk een directe aansluiting op de rotonde. Daarvoor wordt een verbindingsweg aangelegd. De T-splitsing van de Erfscheidenweg met de Nieuw-Amsterdamsestraat komt te vervallen.

'Onoverzichtelijk en daardoor onveilig'
Volgens wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen is het tijd dat er wat gebeurt met het kruispunt. "Het kruispunt wordt steeds drukker en de situatie is onoverzichtelijk en daardoor onveilig. Met de komst van een rotonde kan het verkeer beter invoegen en is het voor fietsers veiliger om over te steken."

Tijdelijke weg
Tijdens de werkzaamheden komt er een tijdelijke weg voor het verkeer op de doorgaande route tussen de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Dikke Wijk. Ook het verkeer van en naar Parc Sandur richting de A37 krijgt een tijdelijke rijbaan.