Monday Night Music Club viert verjaardag in stijl

De Monday Night Music Club (MNMC) heeft een bijzondere editie achter de rug, want organisator Robert van der Lippe blaast vandaag 55 kaarsjes uit. Dat werd maandag alvast toepasselijk gevierd in de vaste plaats van dienst: Cafè de Brasserie in Emmen.
Het was ook de verjaardag van Van der Lippe die zeventien jaar geleden voor de geboorte van het wekelijks terugkerende live-evenement zorgde. “Ik werd 38 jaar, had een kroeg afgehuurd en al mijn muziekvrienden uitgenodigd,” zegt hij, terugkijkend op het begin van de MNMC.

In de loop van die bewuste avond richtte hij zich tot de eigenaar van de tent. “Ik zei: gooi de tent maar voor iedereen open, dan kun jij jouw mensen ontvangen en ik maak gewoon een feestje met mijn mensen.”

Dat bleek een succes. “Hij wilde het elke week wel doen, dus ik zei: dan moeten we toch wel andere afspraken maken. Ik ben snel oud als ik elke week mijn verjaardag moet vieren. Én bankroet", zegt Van der Lippe lachend.

Optredens 
Sindsdien is MNMC een muziekevenement met jamsessies dat wekelijks plaatsvindt en in de loop der jaren traden meerdere artiesten op, zowel bekend als minder bekend. Van der Lippe somt onder meer de namen van Bouke Scholten, Osdorp Posse en Daniël Lohues op. "Ook zijn er heel wat jonge muzikanten opgegroeid tot profs”, voegt Van der Lippe eraan toe. 

Maandagavond werden er vooral veel klassiekers gespeeld, precies zoals het ooit begon. En van oud worden wil Van der Lippe niets weten. “Het getal 55 doet ook denken aan goede popmuziekjaren hè, met Elvis, Chuck Berry, ga zo maar door. Het was een heel energieke tijd. Er gebeurde heel veel. Ol' '55 is ook een prachtig liedje van Tom Waits.”