Hongaarse politie vindt meer drugs in auto van tweetal uit Stadskanaal

De verdachte in actie tijdens het NK  (Rechten: ANP)
De verdachte in actie tijdens het NK (Rechten: ANP)
In de auto van twee mannen uit Stadskanaal heeft de politie in Hongarije nog eens zeventien kilo drugs ontdekt. Het tweetal werd afgelopen week opgepakt voor drugshandel op het Hongaarse muziekfestival Sziget.
Vanuit hun tent verkochten ze de drugs. De mannen hadden onder meer bijna 2700 xtc-pillen en een hoeveelheid marihuana bij zich. Een van de twee Nederlanders is de bekende sprinter Roelf B. uit Stadskanaal.
De Hongaarse politie heeft nu de auto van de twee onderzocht en daarin bleken dus nog meer drugs te liggen. Het voertuig werd onderzocht nadat de politie in de bagage van de Nederlanders een sleutel van de auto had gevonden. In de bestelbus lagen onder meer bijna 4000 xtc-pillen. De drugs hadden een straatwaarde van omgerekend ongeveer 300.000 euro.
De politie bracht beelden van de doorzoeking van de auto naar buiten:
Roelf B. stond vorige maand nog in de finale van de 100 meter op de Nederlandse atletiekkampioenschappen. Eerder die maand kwam hij in actie tijdens de Europese Kampioenschappen onder 23 jaar in het Zweedse Gävle op de 4x100 meter.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.