Even naar buiten met verhalenverteller Jeanet Landman

Hoe beleef jij de Drentse natuur? ROEG! vraagt het aan Jeanet Landman uit Assen. Ze neemt mensen mee de natuur in, waar ze hen via verhalen meevoert naar andere tijden en andere levens.
"Het mooie is dat door de verhalen mensen meer in echte verbinding met de natuur komen."

Wat houdt een verhalenwandeling in?
"We wandelen een route door de natuur. De verhalen zorgen ervoor dat mensen zich meer kunnen inleven, ze helpen om nog beter naar de natuur te kijken. Ik vertel bijvoorbeeld over hoe mensen vroeger in het leven stonden, het zijn ook verhalen uit andere delen van de wereld."

Voor de filosofen onder ons?
"Het zijn geen zware verhalen, het zijn gewone gemoedelijke wandelingen. Waarbij je kan genieten van wat zich voordoet in de natuur. Voor zowel kinderen als volwassenen, ik pas de verhalen aan op het publiek. Daardoor is geen wandeling hetzelfde. Dat is het leuke van verhalen vertellen, je kan het voortdurend aanpassen."

Waar wandel je zelf graag?
"Mijn favoriete plek is Kampsheide, daar heb je alles bij elkaar. Water, hunebed, een grafheuvel... Op die prachtige plek ben ik ook begonnen met verhalen vertellen. Het openluchttheater Tivoli bij het Asserbos is ook een mooie plek, de natuur is er het decor voor het Zomerspel op de avond van 23 augustus. Samen met twee andere verhalenvertellers maak ik er een voorstelling met allerlei verschillende verhalen."

Ook eens mee met de verhalenverteller? Aanstaande zaterdag wandelt Landman door natuurgebied Het Groote Zand, zie onze agenda.

Lees ook: Even naar buiten: eten met Leah Groeneweg

Even naar buiten met...is een serie interviews van ROEG! Waarom ga jij even naar buiten? We zijn nog op zoek naar mooie verhalen, laat het weten via roeg@rtvdrenthe.nl.ROEG!
Meer over dit onderwerp:
ROEG! natuurnieuws
Deel dit artikel: