Toeslagenaffaire in Emmen: 291 gedupeerden en een uithuisplaatsing

Een lege speeltuin op De Bremkamp
In maart lag het aantal slachtoffers nog op 128 © RTV Drenthe / Josien Feitsma
Het aantal gedupeerden van de toeslagenaffaire in de gemeente Emmen is opgelopen naar 291. In maart lag dat aantal nog op 128. Inmiddels is er ook al een kind uit huis geplaatst als gevolg van de toeslagenproblematiek.
Dat vertelde wethouder Raymond Wanders na vragen hierover van raadslid Ugbaad Kilincci (PvdA). "Inmiddels hebben alle Emmer slachtoffers 30.000 euro compensatie van het Rijk ontvangen", aldus Wanders. De gemeente Emmen heeft zelf schulden van gedupeerden kwijtgescholden. Het gezin waar sprake was van uithuisplaatsing, ontvangt inmiddels ondersteuning van een landelijk ondersteuningsteam.

Behoefte aan steun

Op het gemeentehuis komen maandelijks een tot twee meldingen binnen. Wanders: "De behoefte aan steun loopt uiteen. Sommigen hoeven geen hulp, bij anderen bestaat er een behoefte aan vergoeding van school- of medische kosten." De gemeente declareert dit soort bedragen weer bij de Belastingdienst.

Niet gehoord

Kilincci vroeg de wethouder of hij ook in gesprek wil met enkele slachtoffers. Wanders maakte daarop uit dat sommigen zich desondanks kennelijk niet gehoord voelen. Het gesprek wil de wethouders zeker aangaan, verzekerde hij het raadslid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl