Tweede editie voor Radio Drenthe-hitlijst 'Drentse 1000'

Drentse 1000
Drentse 1000 © RTV Drenthe
Blijft Daniël Lohues met Hier Kom Ik Weg ook in 2022 de nummer één van de Drentse 1000? Eind dit jaar houdt RTV Drenthe de tweede editie van de Drentse 1000, dé muzieklijst 'veur en deur' Drenthe. Vorig jaar was de eerste keer dat de lijst werd samengesteld, nu komt er dus een vervolg.
Dit jaar beginnen we niet op Eerste Kerstdag, maar trappen we op Kerstavond de lijst al af. Vanaf 18.00 uur is er op zowel radio als tv een grote show.
Op Eerste Kerstdag gaan we om 07.00 uur van start. Tot 18.00 uur wordt de lijst live uitgezonden. Dit schema houden we dagelijks aan tot en met Oudejaarsdag. Iets voor zessen wordt dan door René Steenbergen de nummer één gedraaid.
Zo verliep de Drentse 1000 vorig jaar:
Terugblik Drentse 1000 2021
Verder zullen dit jaar Judith Regendorp, Wim Boer en Anouk Middel de lijst presenteren.

Stemweek!

De Drentse 1000 is dé lijst 'veur en deur' Drenthe, dus jij stelt hem samen! Tussen 18 en 25 november kun je stemmen op jouw favoriete nummers. Dat kan via de website drentse1000.nl. Dat wordt voor sommige mensen een lastige opgave, want er mogen maximaal 35 liedjes ingestuurd worden.
Tijdens de stemweek gaan onze collega's van Op Tjak de provincie in. Ze zullen bij mensen thuis, op het werk of in de buurt stemlijstjes in ontvangst nemen. Lijkt jou dat leuk? Vanaf 2 november kun je je daarvoor aanmelden via de Facebookpagina van Radio Drenthe.
Of Daniël Lohues ook na de stemweek de nummer 1 zal blijven, horen we op Oudejaarsdag vlak voor 18.00 uur.
Dit was de Top 10 van vorig jaar:
1. Daniël Lohues - Hier Kom Ik Weg
2. Skik - Op Fietse
3. Mooi Wark - Doodse Stilte
4. Cuby + Blizzards - Window Of My Eyes
5. Danny Vera - Roller Coaster
6. Ede Staal - Het Het Nog Nooit Zo Donker West
7. Isa Zwart - Mamme See
8. ABBA - Dancing Queen
9. Miss Montreal - Door De Wind
10. Richard Kracht - Why Did You Have To Leave So Soon
Kun je nou helemaal niet wachten op de Drentse 1000 van dit jaar? Luister dan op Spotify de lijst van vorig jaar helemaal terug!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl