Nick Kuipers niet naar FC Emmen maar Indonesische Persib Bandung

VOETBAL - Nick Kuipers komt niet terug naar FC Emmen. De verdediger van ADO Den Haag verruilt de club uit de Hofstad voor het Indonesische Persib Bandung.
Persib Bandung werd afgelopen jaar vierde in de Indonesische Liga 1 en staat nu op de elfde plaats na veertien wedstrijden. Eerder kwam ook Sergio van Dijk uit voor de club.

Fans verwelkomen Kuipers
Op zijn eigen Instagrampagina wordt Kuipers al overspoeld met welkomsboodschappen van de fans van zijn nieuwe club.


Kuipers speelde vorig jaar tien wedstrijden op huurbasis bij FC Emmen. Hij vormde een duo met Nick Bakker in het centrum van de verdediging. De kopsterke verdediger kwam mogelijk in beeld bij Persib vanwege de aanstelling van de Nederlandse oud-voetballer Robert Alberts als hoofdtrainer. Hij staat sinds mei 2019 aan het roer bij Persib Bandung.

De naam Robert Alberts zal bij de meeste mensen niet echt een belletje doen rinkelen. De hoofdtrainer van Persib Bandung kwam nooit in actie voor een Nederlandse club. Wel zat hij bij de selectie van Ajax voor de Europacup 1-wedstrijd tegen Juventus in 1974. Als speler kwam hij in actie voor onder meer de Vancouver Whitecaps en het Zweedse Hittarps IK. Ook als hoofdtrainer bivakkeerde hij even in Zweden om daarna naar Maleisië, Indonesië en Singapore te gaan.
Meer over dit onderwerp:
Nick Kuipers FC Emmen
Deel dit artikel: