Beilenaar verhandelde gestolen fietsen en krijgt behandeling

Voor het verhandelen van gestolen fietsen hangt een 49-jarige Beilenaar een celstraf van twintig weken (waarvan twaalf weken voorwaardelijk) boven het hoofd. De Officier van Justitie eiste die straf voor witwassen. De zaak werd uitgesteld, omdat er nog een vergelijkbare zaak tegen de man loopt. Die twee zaken zullen worden samengevoegd.
De Beilenaar kocht de fietsen in Almelo en bood die op Marktplaats aan. De politie werd getipt over de fietsenhandel vanuit de woning van de Beilenaar. De man werd geschaduwd en de agenten hadden direct beet. De Beilenaar reisde met zijn bedrijfsauto af naar Almelo en laadde daar twee fietsen in.

Geknoeid met framenummer
De man werd vorig jaar in augustus aangehouden en gehoord. In zijn woning stonden meer fietsen. Bij zeven fietsen was er geknoeid met het framenummer.

'Niet opgelet bij aankoop', zei de man tegen de rechter. Hij heeft een fors strafblad van 25 kantjes met daarop louter diefstallen en witwassen van fietsen. Eind juli werd de man opnieuw opgepakt voor het verkopen van twee gestolen fietsen. 

De rechter schoof deze zaak eveneens op naar december en wil dat de Beilenaar in tussentijd een behandeltraject ingaat.
Deel dit artikel: