Mokumdag zet Meppel voor 24e keer op zijn kop

Het is vandaag weer Mokumdag in Meppel. Het Amsterdamse feestje wordt jaarlijks in Meppel gehouden.
Het feest, met zijn
, trekt elk jaar veel bezoekers. Bussen vol toeristen kwamen aan uit Amsterdam. Ook vandaag, tijdens de regenachtige 24e editie, zetten zij de stad weer op zijn kop.

Evenement

Nieuw dit jaar zijn de vier Amsterdamse cafés, die op podia in het centrum zijn nagebouwd. In het café van Tante Roosje hangen glazen kroonluchters, die speciaal voor Mokumdag zijn nagemaakt. Daar staat het café aan het Amsterdamse Rembrandtplein bekend om. De andere cafés zijn ook te herleiden naar hun originele kroeg in de hoofdstad. Café Bolle heeft bijvoorbeeld de bar nagebouwd.
Toch zijn de sfeer, de muziek en de mensen nog steeds de grootste publiekstrekkers. De Amsterdamse Rens Verburg komt ieder jaar samen met haar man naar Mokum in Meppel. Ze heeft nog geen editie gemist. "Alle ouderwetse liedjes, da's toch geinig! We hebben ondertussen al heel wat kennissen hier gemaakt. Dat je iemand na een jaar hier weer ziet, dat is toch wel leuk", vertellen ze.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.