Van Issum: Zonder aanpassingen geen Ronde van Drenthe over VAM-berg

WIELRENNEN - Voorzitter Femmy van Issum van de Ronde van Drenthe wil aanpassingen aan de fietspaden op de VAM-berg. Aanleiding is de dood van een wielrenner na een val op de stortbult.
Het ongeluk op de VAM-berg gebeurde op 31 juli. De renner, een 70-jarige man uit Borger, belandde met zijn fiets naast de weg en kwam op het gedeelte met keien lelijk ten val.


"Hij probeerde bij te sturen om niet op de keien terecht te komen, maar zijn wiel raakte de stenen toch", zegt Albert Bleuming, vriend van het slachtoffer. "Hij maakte een salto en kwam met een enorme smak op zijn rug op de stenen terecht. Zijn fiets kwam 5 meter verderop terecht en de wielen waren helemaal verbogen."

'Moordwapen'
De man uit Borger bezweek uiteindelijk aan zijn verwondingen. Van Issum noemt de keien langs de fietspaden een 'moordwapen'. Ze zegt dat er geen Ronde van Drenthe over de VAM-berg komt zonder dat er aanpassingen zijn gedaan aan de fietspaden.

Het slachtoffer was een medewerker van de Ronde van Drenthe. "We hebben alle radartjes nodig en dit was een man die altijd klaarstond", aldus Van Issum. De provincie zegt te zullen bekijken hoe de situatie kan worden verbeterd.
Deel dit artikel: