Dit weekend in de Drentse natuur: 17 en 18 augustus

Speur mee naar reeën. (Rechten: Saxifraga/Harry van Oosterhout)
Speur mee naar reeën. (Rechten: Saxifraga/Harry van Oosterhout)
Een prima weekend om eropuit te gaan, maar neem wel de regenjas mee. Wat denk je van een fietstocht of een wandeling met een gids? Een selectie uit de bomvolle zomeragenda van Drenthe.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de
.

​Blaffende reeën

Wil je reeën spotten? Speur mee naar deze dieren terwijl je door de bossen van de Hondsrug fietst. Samen met een gids van Staatsbosbeheer ga je in de schemer op pad, op zoek naar sporen. Op de open vlakte van het Andersche Diep heb je grote kans om ze te zien. Misschien hoor je ze wel blaffen.

Zoete oogst

Op en rond het Dwingelderveld zijn verschillende vruchten te ontdekken. Vlierbes bijvoorbeeld, of bramen en rozenbottels.Tijdens de Vruchtenexcursie op zondag 18 augustus leer je er meer over.

Nu is het moment

De heide staat in bloei, op verschillende plekken in Drenthe zie je paarse velden. Geniet ervan tijdens de Wandeldag Hijkerveld op zondag 18 augustus. Er zijn verschillende afstanden om te wandelen, van vijf tot vijftien kilometer. Voor kinderen is er een speciale speurtocht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.