Bestuurscrisis Bargermeer opnieuw voor de rechtbank

De buurt- en huurdersvereniging Bargermeer-Meerveld en het nieuwe, zelfuitgeroepen bestuur van de wijkvereniging treffen elkaar volgende week opnieuw in de rechtbank.
De buurtvereniging, onder leiding van Rik Lucas, heeft een kort geding aangespannen tegen onder meer Geert Poede wegens onrechtmatig bestuur van de vereniging.

Poede, altijd leider van het actiecomité, wordt samen met zes anderen gedagvaard. Zij noemen zich sinds kort het nieuwe bestuur van de wijkvereniging, nadat er een ledenvergadering belegd was. Poede en consorten hebben zich ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als nieuw bestuur. 

Volgens de partij van Lucas is dit onrechtmatig gebeurd en is het nieuwe bestuur niet volgens de regels gekozen. Lucas wil geen commentaar te geven. Poede geeft aan de zaak woensdag met vertrouwen tegemoet te zien.


De ruzies en bestuurscrisis in de wijk kennen een lange voorgeschiedenis. Het kamp van Lucas zette het oude bestuur van de vereniging vorig jaar april af. Een actiecomité ontstond, bezette het buurthuis vorig najaar twee weken lang en koos dus zelf een bestuur. 

Beide partijen treffen elkaar woensdagmiddag voor de rechter in Assen.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Emmen Bargermeer Emmen
Deel dit artikel: