Assenaar 9 jaar cel in voor overval bejaard echtpaar

Assenaar moet lang de cel in voor overval (Rechten: RTV Drenthe/Wolter Klok)
Assenaar moet lang de cel in voor overval (Rechten: RTV Drenthe/Wolter Klok)
Een 25-jarige man uit Assen moet voor een overval op een bejaard echtpaar in Oosterwolde 9 jaar de cel in. Het Openbaar Ministerie eiste die straf tegen de Assenaar en ook tegen een 20-jarige Emmenaar. De rechtbank sprak de man uit Emmen vrij van de overval, maar veroordeelde de man tot vier jaar voor inbraken en brandstichting.
Het bejaard paar werd in de ochtend van 22 juli van vorig jaar in hun woning overvallen. Ze werden in hun slaap gestoord. De 90-jarige bewoner werd mishandeld, zijn 88-jarige echtgenote kreeg een mes op de keel gezet. Het paar werd opgesloten in een doucheruimte. De overvallers gingen er vandoor met de auto en de kluis van de slachtoffers. De kluis viel uit de auto, toen dwars door de garagedeur werd gereden.
De twee werden eind januari opgepakt na een tv-uitzending van Opsporing Verzocht. Daarin werd een compositietekening van beide mannen getoond. Een anonieme melder leidde het spoor naar deze verdachten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.