Oud-RTV Drenthe-weervrouw Leidi van der Veen herdacht op NPO2

RTV Drenthe-weervrouw Leidi van der Veen is overleden
Oud-RTV Drenthe-weervrouw Leidi van der Veen © RTV Drenthe
Het KRO-NCRV-programma Voor wie steek jij een kaarsje op? stond vanavond stil bij het overlijden van oud-weervrouw Leidi van der Veen van RTV Drenthe. Het programma besteedt deze hele week aandacht aan mensen die niet meer onder ons zijn.
Vandaag tijdens Allerzielen, een katholieke traditie waarbij overleden personen worden herdacht, was het de beurt voor een eerbetoon aan Leidi van der Veen.
De Drentse weervrouw overleed vorig jaar op 79-jarige leeftijd. Ze deed 25 jaar lang, tot 2017, het weerbericht voor Radio en later TV Drenthe. In de reportage vertelde echtgenoot Henk waar Leidi's passie voor het weer vandaan kwam. Ook dochters Carina en Bettina kwamen aan bod over hun moeder. "Ik geloof oprecht dat zij daarboven is en met liefde terugkijkt op een mooi leven. En dat ze goed voor ons zorgt en over ons waakt", aldus Carina.

Begraafplaats Zwolle

Ook vertelde radiotechnicus Martin Fuller over grappige momenten met Leidi op de radio. Fuller is al ruim twintig jaar werkzaam bij RTV Drenthe.
Naast de reportage van Leidi, zijn ook reportages van andere overleden personen te zien in Voor wie steek jij een kaarsje op? Het programma wordt door Joris Linssen gepresenteerd vanaf de rooms-katholieke begraafplaats in Zwolle.
Bekijk hier een deel van Voor wie steek jij een kaarsje op? over Leidi van der Veen:
Oud-RTV Drenthe-weervrouw Leidi van der Veen herdacht op NPO2

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.